Projecten

Als socio-culturele organisatie wil Zorg-Saam bouwen aan een warme samenleving waarin er tijd en ruimte is voor elkaar, voor steun, hulp en zorg. We doen dit via vormingen, maar ook via socio-culturele projecten waarbij we door middel van ontmoeting de drempels voor hulp, steun en zorg willen verlagen.

Wil jij als gemeente of organisatie met ons samenwerken aan een warme maatschappij waar zorg, steun en hulp centraal staan, aarzel dan niet om ons te contacteren!

Hieronder vind je enkele van onze projecten:

 

Zorgzame buurten

In haar beleidscyclus 2021-2025 wil Zorg-Saam inzetten op Zorgzame buurten, waarin buurtbewoners samen met lokaal relevante actoren hun buurt warmer en zorgzamer maken via een co-creatief proces.

 

Young hands

In samenwerking met Zorg-Saam en Cera Good Company starten 5 enthousiaste UCLL-studenten het project Young hands. Dit project wil jongeren motiveren hun talent als Good Company in te zetten om anderen te helpen.

 

Dag van de Mantelzorger 2021

In het kader van de Dag van de Mantelzorger 2021 ontwikkelde Zorg-Saam in samenwerking met Ons Zorgnetwerk een flyer met zelfzorgtips voor mantelzorgers.